fbpx

„Emirates Air Line“ в Лондон

The Emirates Aviation Experience

Ако сте в Лондон, то задължително трябва да посетите Емирейтс  Лифт. Истинско  предизвикателство за тези, които искат да се насладят на красотите на Лондон от различен ъгъл.

Emirates Air Line пресича река Темза между Гринуич и Кралските докове. Кабините минават на всеки 30 секунди, а „полетът“ с тях е около 10 минути в посока.

По време на разходката можете да се насладите на прекрасни гледки от птичи поглед към цял Лондон, дори в дъждовното време 🙂

Лифтът започва да работи през 2012 година. Максималната му скорост  е 6 метра в секунда. Дължината му е километър и 100 метра. Кабелът от усукана стомана се прострира на 3 огромни стоманени кули. Градската въжена линия е задвижвана от 12-тонна лебедка. Най-високата точка е 90 метра. Кабините са общо 34. Във всяка посока лифтът може да превозва по 2500 души за час, което се равнява на 30 автобуса. Цената на съоръжението е 36 милиона паунда.

Вход на лифта

Возих се няколко пъти през деня и веднъж вечерта. Насладих се и на дъгата след проливния дъжд, който се изля през деня.

Как да стигнем?

Най-лесният и бърз начин да стигнем до лифта е с метрото. Спирката е North Greenwich Underground Station (Zone 2+3). Възможностите с автобус са няколко. Ето линк с номерата, които стигат до лифта.

Цени и работно време

Най-бързият и лесен начин да купим билети е онлайн през сайта на въжената линия. Там са посочени всички цени, които започват от 3,50 паунда в едната посока, 7 паунда в двете посоки. А тези, които пожелаят да бъдат сами в кабина, да пият шампанско и да се повозят по-дълго време ще платят между 28 и 60 паунда. Има различни отстъпки, ако ползвате Oyster card или London Pass.

Понеделник – четвъртък 07:00-21:00 часа

Петък 07:00-22:00 часа

Събота 08:00-22:00 часа

Неделя 09:00-21:00 часа

Атракцията си заслужава, така че не я пропускайте! Повече за това удоволствие можете да научите от сайта.

Приятно пътуване!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language