fbpx

„Ла Бока” в Буенос Айрес – страст, разхвърляна по къщите (видео)

Квартал „Ла Бока“ в Буенос Айрес, Аржентина

Домове, сглобени от парчета ламарина и боядисани с остатъците от корабна боя. „Ла Бока” е един от най-цветните квартали в света. Страст, разхвърляна по къщи и вплетена в горещия такт на тангото… Там, където на корасона му е разтуптяно…

La Boca Buenos Aires, Argentina

Пиршество на цветовете. Това е един от най-колоритните квартали на Буенос Айрес. И задължителна спирка за всички туристи. Легендарният квартал е сглобен от фантазията на емигрантите от Генуа. Назад във времето, когато първите заселници от Италия, превръщат брега на Рио де ла Плата, в прелестна мозайка от цветни ламаринени къщички, боядисани с корабна боя!

Видео за „Ла бока“:

Емигрантите прииждали на доковете в устието на река Риачуело. Оттам идва и името „Ла Бока” – Устата. Друга легенда гласи, че е наречен на генуезкия пристанищен квартал „Бокадазе” в превод – уста на магаре.

По уличките на „Ла Бока“, Буенос Айрес

Шарен, магнитичен и различен! Емблематичният квартал, символ на 18-милионния мегаполис! Пъстрите архитектурни кръпки от парчета ламарина и дъски са една от най-магнетичните атракции на града на чистия въздух.

Фотографът Иглика Трифонова не може да спре да щрака, разхождайки се по емблематичната улица „Каминито”.

„Усещането, особено за фотографите, е страхотно, защото всичко е цветно, хората са позитивни, танцуват, предлагат да танцуваш с тях. Това са всички най-весели цветове, тук няма черно, няма бяло. Всичко е цветно, дори хората”, споделя Иглика.

В „Ла Бока” се намира и прочутият стадион „Ла Бомбонера”. На всеки ъгъл срещаме и легендата Марадона. „Това е радостта на всички фенове на футбола. Бомбонерата на Дон Диего Марадона! Тук са играли световни звезди на аржентинския футбол – Марадона, Меси”, разказва Станимир Модев.

Посещаван от хиляди туристи, „Ла Бока” си остава един от най-бедните и опасни квартали в Буенос Айрес.

Тук можете да бъдете заплашени или ограбени, затова бъдете нащрек, докато се любувате на шарените постройки.

На раздяла с квартала аржентинците продължават с наслада да разказват на всеки чужденец любимия си виц: „Мексиканците са произлезли от маите, перуанците – от инките, а ние – от корабите”. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d