fbpx

Световноизвестният астронавт от NASA д-р Линехан (ВИДЕО)

Разказ на американския астронавт от NASA д-р Ричард Линехан

Световноизвестният американски астронавт доктор Ричард Линехан разказва за живота в Космоса. Участникът в четири космически мисии на НАСА е прекарал десетки часове в открития Космос.

д-р Ричард Линехан, личен архив

„В Съединените щати има едно изискване, което ние наричаме двата процента и 95-те процента. Това означава 2% от жените, най-дребните от тях, и 95% от стандартния размер за мъжете – те би трябвало да са подходящи за совалката и костюмите”, разказва Ричард Линехан.

д-р Ричард Линехан, личен архив

Още едно видео:

„По време на първата ми космическа мисия се чудех какво ще е усещането. При совалките излитането е като катастрофа. Ти лежиш по гръб и изведнъж започваш да се тресеш ужасяващо силно. Това продължава две минути, през които не може да правиш нищо друго”, казва още той.

Хърка ли се в Космоса?

„Отговорът е да! На първата мисия ни казаха – не се притеснявайте, не се хърка в Космоса. Там не се случва. Нашият командир е известен с това, че хърка много. Беше ужасно силно и ни създаваше проблеми в съня. Ние го записахме и го пуснахме на Земята, за да ги убедим, че са сбъркали. Това е вътрешноведомствена тайна, не казвайте, че съм ви казал”, споделя космонавтът.

Продължение на интервюто с космонавта и още интересни факти можете да видите ТУК

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language