fbpx

Любов срещу заплащане на Южния полюс (видео)

Любов срещу заплащане на Южния полюс (видео)

Видео материал в 2 минути:

Какви са любовните навици на пингвините?

Любов за пари на Ледения континент. 

Учени доказаха, че животни проституират дори на Южния полюс.

Платената услуга предлагат пингвини, които разменят телата си срещу камъчета.

Пингвините… Символ на Южния полюс. Обитават континента от 25 милиона години. Гнездят в колонии от по няколко хиляди двойки. Голяма част се размножават два пъти на три години.

Причината е трудното събиране на камъчета, от които правят гнездата си. Хитри пингвини обаче прибягват до секс срещу заплащане.

Набавянето на камъчета е изтощително начинание! Изследователите установяват, че женските улесняват работата си, като се присламчват към пингвини ергени.

След ласките от благодарност младоците им носят камъчета, с които женските правят гнездата си.

Добре дошли в детската ясла

Тук пингвините се грижат за своите деца. Детската ясла е сбор от стотици гнезда, направени от камъчета, събрани по нетрадиционния начин.

След излюпването малките пингвинчета се гледат от възрастни „възпитатели”. Те са без потомство и се грижат за двайсетина мъници, докато родителите им са заети с доставките на храна.

Любовните навици на пингвините са наблюдавани още в началото на 20 век от британския изследовател Джордж Мъри Левик. Ето как описва поведението им.

„Мъжки пингвини се събират на банди „хулигани“ и се мотаят около нас. Неудобно ни е от техните повтарящи се актове на поквара”, обяснява Джордж Мъри Левик.

Щом се връща във Великобритания, Левик цензурира публикациите си, защото смята, че сексуалните подвизи на пингвините са трърде скандални. Статиите му остават изгубени 50 години. Докато уредник в Музея по естествена история не ги открива. Според учения сексуалните нрави се дължали на студения климат.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language