fbpx

Саудитска Арабия – кралството, което се отваря към света (Видео)

Саудитска Арабия

Саудитска Арабия, държава в сърцето на Близкия изток, предлагаща богато културно и природно наследство, което привлича пътешественици от цял свят. Потегляме от София с директния полет до Рияд – столицата на Саудитска Арабия. Ако сте любители на приключенията и искате да се потопите в богатата история и култура на Близкия изток, тази дестинация определено заслужава вашето внимание. До съвсем скоро Кралство Саудитска Арабия беше една от най-затворените страни за туристи на планетата. Това обаче се променя, особено след въвеждането на туристически визи за чужденците.

Саудитска Арабия

Кралството желае да се превърне в туристическа дестинация, привличайки посетители с културни и исторически атракции. Страната започна да рекламира страната активно, за да привлече колкото се може повече туристи. Всичко това е огромен напредък, като се има предвид консервативното управление десетилетия назад.

ВИДЕО за Кралство Саудитска Арабия, част I:

Бързам да се срещна с посланика на Република България в Кралство Саудитска Арабия г-н Любомир Попов. От него разбирам, че миналата година българското правителство е приело решение да подкрепи кандидатурата на страната за домакинство на Експо 2030. По думите му – важно решение за страната ни, което е отключило много икономически възможности между двете държави и е поставило началото на нова фаза на развитие между България и КСА.

Кралство Саудитска Арабия

Търговско-икономическите отношения от няколко десетки милиона долара през 2021-ва са се увеличили до няколко стотин милиона долара през 2022-ра. Държавата може да предложи много на туристите, които се интересуват от автентични преживявания, категоричен е посланикът ни. Все повече българи избират кралството, за да прекарат почивката си, като разгледат най-интересните забележителности на страната. Преди да я посетим обаче, е добре да спазваме общоприетите норми, както и правилата, част от които ни споделя българският посланик. Кои са те, гледайте във видеото.

ВИДЕО за Саудитска Арабия, част II:

Тук можем да открием удивителни исторически забележителности, като старинни градове, многобройни археологически находки и богати музеи. От древните градове до съвременните архитектурни чудеса, Кралството предлага много възможности за любителите на приключенията. Държавата от Близкия Изток тепърва започва да се развива като туристическа дестинация и показва, че се променя и отваря към света. Как – гледайте във видеото:

ВИДЕО за арабската страна, част III:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language