fbpx

Скок с парашут (ВИДЕО-РЕВЮ)

Скок от 3000 метра височина

Хоризонт. Висотомер. Практика. Хоризонт. Завой надясно. Висотомер. Поглед надолу. 3000 метра височина… Скок! Филм за парашутизма и усещенето да падаш свободно:

Да се хвърлиш във въздушната бездна. Това е само малка част от емоцията да скочиш с парашут със SKYDIVE SOFIA

Моят скок със SKYDIVE SOFIA

Скачането с парашут отдавна не е привилегия единствено на военните. Днес то е вид спорт, който може да бъде практикуван от всеки, без значение дали си на 80 или на 10 години. За други това е и единственият начин за набавяне необходимата доза адреналин. А адреналинът от скок с парашут, казват, че не може да се сравни с нищо друго.

Противоречивите чувства, когато си на ръба на самолета, на 3000 метра височина, скачането, 40-50 секундно свободно падане, скорост 240 км. в час, тишината след отварянето, реенето над земята… и осъзнаването, че нещата винаги изглеждат по различен начин, когато погледнем на тях от високо.

„Животът е твърде кратък, за да не скочите с парашут!“ Това е мотото на Skydive Sofia, които вярват, че всеки може да скочи с парашут, стига да има желание!

Най-якото усещане на света!

Защо се доверих на Skydivesofia

Не само защото са ми лични приятели, но и защото професионализмът им си личи от километри! И най-важното – дадоха ми спокойствието, че всичко ще бъде наред. Няма да Ви лъжа – беше ме страх и то доста! Вечерта преди скока не успях да мигна. През цялото време, докато пътувах към пистата, от която излита малкото самолетче, стомахът ми беше свит на топка. А в русия ми мозък се въртеше центрофуга от мисли: ще скоча ли… ако нещо се обърка… ако парашутът не се отвори… ако ми прилошее… ако повърна…

Онази точка там сме инструкторът и аз

Всички мрачни мисли се изпаряват, щом се срещнеш с екипа на Skydivesofia

Най-важното преди да скоча, беше инструктажът и надъхването на инструкторите. Когато чуеш какво ти предстои, какво трябва и какво не трябва да правиш и то от хора със стотици скокове и летателни часове, няма място и за грам страх и притеснение. Напротив – започва приятното повдигане на адреналина! Качваш се на борда. Излиташ. При набиране на нужната височина вратата се отваря и всичко, което трябва да направиш е да се кефиш! Останалото е в ръцете на опитните инструктори! Мечка страх, мене – не!

Колко високо е достатъчно високо? Виж света от 4200 м и лети свободно 60 секунди!

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Тандем скокът е най-лесният начин да усетите чувството при свободното падане. Необходими са единствено желание, хубаво време, спортни обувки и резервация. След 10 минутно изкачване със самолет „Cessna 206„, ще се озовете на ръба на самолета, готови за полет, закачени за Вашия инструктор. Дръжте главата си изправена, усмихнете се на камерамена, скочете и изживейте oколо 60 секунди свободно падане, като достигнете скорост от 240 км/ч. Полетът с отворен купол до земята е около 5 минути, през които можете да си говорите с инструктора и да се наслаждаватe на прекрасната гледка от планини, долини и селца!

Цените и заснемането

SKYDIVE SOFIA предлагат най-ниската цена от 290 лева за тандемен скок от 3000 м. Можете да избирате и различно заснемане на цени от 70 до 245 лева, като до час след скока с парашут получавате на мейла си линк, за да свалите снимките и видеото, което е монтирано клипче с кадри от цялото изживяване, съчетано с музика.

Височината

SKYDIVE SOFIA предлагат най-голямата височина в България – 4200м от пистата, т.е. реално скачането с парашут е от 4880 м надморско равнище и ще се радвате на средно 60 секунди свободно падане! Можете да изберете и по-бюджетен вариант – скок от 3000 м, като свободното падане е около 30 секунди.

Всеки ден

Можете да изберете сами ден и час на скачането. SKYDIVE SOFIA работят всеки ден целогодишно, в зависимост от метеорологичните условия. Скоковете с парашут не могат да се провеждат при силен вятър, ниска облачност, дъжд и снеговалеж. Когато е ясно, дори и да е по-студено, пак скачат!

Има ли ограничение в килограмите?

Максималните килограми са 100 кг. Няма изискване за минимални килограми, но за децата – трябва да бъдат достатъчно големи, за да се събират в пасажерската раница.

Има ли ограничение в годините?

Няма горна граница, за деца – с присъствие на родител на място и по преценка на инструкторите индивидуално за детето. Ние не препоръчваме да скачат деца под 12 години.

Какво да си нося?

Ние ще ви предоставим пасажерска раница и очила, ако времето е студено – гащеризон и ръкавици. Вие трябва да сте облечени с удобни дрехи и спортни затворени обувки, които няма да излетят (без джапанки, токчета и сандали). В студените месеци няколко слоя дрехи под гащеризона ще ви стоплят повече, отколкото обемисто яке.

Какво още трябва да знаем:


Къде се намира
 – 30 минути преди резервирания час трябва да сте на летището. Хапнете нещо преди да дойдете – не идвайте гладни, но не и преяли. Алкохолът и упойващите вещества преди скок са забранени. Препиването предишната вечер също не е препоръчително – хубаво е да полеете скока, след като се е случил. Сложете обувки без куки, джапанките и пантофките ще излетят, някои сандали също – добрите стари маратонки ще свършат най-добра работа. Разликата в температурата горе и долу не е много голяма, дори да е хладно, адреналинът ще Ви топли, тъй че не се навличайте като за -40. На място ще попълните декларация за извършване на скока и ще получите инструктаж, който ще отнеме 5 минути.

Да се гмурнеш в небето ПОДАРИ СКОК

1 Comment

  1. светла иванова
    08.01.2023 /

    Когато не скачам, чета за тандемите. И мечтата ми да скоча отново и отново, не секва. Благодаря ви, приятели за небероятните минути в небето! Благодаря ви, че ви има!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language