fbpx

Най-красивата книжарница в света (ВИДЕО)

El Ateneo Grand Splendid, Buenos Aires, Argentina

Прочутият храм на книгата „Ел Атенео“ 100-годишен театър в Буенос Айрес е превърнат в книжарницата „El Ateneo Grand Splendid“ Buenos Aires, Argentina

Преди 20 години старият театър „Гранд сплендид“ е превърнат в книжарница

Аржентина се нарежда сред страните с най-голям брой книжарници на глава от населението в света. В столицата Буенос Айрес се намира втората по красота книжарница на планетата. Като такава я определя „Гардиън“ и едни от най-известните пътуващи блогъри. Посетителите на „Ел Атенео“ надхвърлят 1 милион души годишно. Мегаполисът е известен в целия свят не само с чистия си въздух, с най-широкия булевард в света, с тангото, но и с близо и 1000-та си книжарници.

Балконите и ложите в един от най-големите театри в Южна Америка са превърнати в читални към книжарницата. В една от най-красивите книжарници в света можеш да изгубиш часове в разглеждане на книги от целия свят!

В книжарницата се провеждат и много културни събития. Редица майстори на перото, знаменитости и световноизвестни изпълнители представят труда си пред публиката.

Мястото е сред задължителните туристически маршрути в Буенос Айрес. Стотици хиляди посетители идват, за да зърнат отблизо атрактивния храм на книгите.

Всичко за книжарницата, можете да видите във видеото!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d