fbpx

Най-красивата книжарница в света (ВИДЕО)

най-красивата книжарница в света

Най-красивата книжарница в Аржентина, а може би и на планетата се намира в столицата Буенос Айрес и привлича хиляди туристи и почитатели на книгата от целия свят!

El Ateneo Grand Splendid, Buenos Aires, Argentina

Прочутият храм на книгата „Ел Атенео“ 100-годишен театър в Буенос Айрес е превърнат в книжарницата „El Ateneo Grand Splendid“ Buenos Aires, Argentina

Можете да се абонирате за канала ми в YouTube, както и да натиснете камбанката, за да получавате известия за всяко ново видео, което качавам 🙂

Преди 20 години старият театър „Гранд сплендид“ е превърнат в книжарница

книжарница Буенос Айрес

Аржентина се нарежда сред страните с най-голям брой книжарници на глава от населението в света. В столицата Буенос Айрес се намира втората по красота книжарница на планетата. Като такава я определя „Гардиън“ и едни от най-известните пътуващи блогъри. Посетителите на „Ел Атенео“ надхвърлят 1 милион души годишно. Мегаполисът е известен в целия свят не само с чистия си въздух, с най-широкия булевард в света, с тангото, но и с близо и 1000-та си книжарници. Най-красивата книжарница се намира именно в Буенос Айрес.

Най-красивата книжарница в света

Балконите и ложите в един от най-големите театри в Южна Америка са превърнати в читални към най-красивата книжарница в света. В една от най-красивите книжарници в света можеш да изгубиш часове в разглеждане на книги от целия свят!

театър, превърнат в книжарница

В книжарницата се провеждат и много културни събития. Редица майстори на перото, знаменитости и световноизвестни изпълнители представят труда си пред публиката.

читалня най-красивата книжарница в света

Мястото е сред задължителните туристически маршрути в Буенос Айрес. Стотици хиляди посетители идват, за да зърнат отблизо атрактивния храм на книгите.

El Ateneo Grand Splendid предлага богат асортимент от книги на различни езици, музикални материали, списания и подаръци. Мястото привлича както местни жители, така и туристи с уникалната си обстановка. Книжарницата е често използвана за културни събития, като литературни срещи, лекции и представления. Това я превръща в център на литературния и културен живот в столицата на Аржентина – Буенос Айрес.

Всичко за книжарницата, можете да видите във видеото!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language