fbpx

„Тигре“ – АРЖЕНТИНСКАТА ВЕНЕЦИЯ (видео)

„Тигре“ – АРЖЕНТИНСКАТА ВЕНЕЦИЯ (видео)

Водният град е разположен в делтата на река Парана и предлага истинско приключение. Видео:

Аржентинската Венеция – така наричат водното градче Тигре край Буенос Айрес. Ел Тигре е разположен в делтата на река Парана – втората по дължина река в Южна Америка след Амазонка. Името произлиза от тигрите и ягуарите, които някога местните ловували по тези места. Днес тигър и да искате няма къде да срещнете.

Започнало от скромно колониално пристанище, градчето бързо се разраства и става лятната резиденция на богаташите. Колекцията от малки островчета превръща Тигре в елитен воден квартал, до който се стига за по-малко от час с влак

Живописната делта е една от най-големите в света. Ръкавите й са пълни с яхти и корабчета, които щъкат напред-назад. Аржентинската Венеция предлага приказна разходка сред стотиците канали.

Наш гид в южноамериканската Венеция е Асул – единствената жена, която управлява вече 6 години туристическо корабче по приказните речни канали. „Има страшно много туристи от цял свят. Обожавам професията си. Показвам красотите на страната ни, правя го с цялата си страст! Обичам работата си! Тук е едно от най-красивите места на света”, сподели Асул.

Тигре е спасението от стреса и напрежението на многомилионния натоварен Буенос Айрес. И местните, а и туристите идват тук, за да си отпочинат от градската шумотевица.

Летни вили, къщички, обгърнати от зеленина, цели хасиенди с басейни, пристани за яхти и корабчета. И малки симпатични плажове, където аржентинците разхлаждат снага.

Истинските късметлии могат да видят и световната звезда Мадона, която обича да си почива на верандата на едно от луксозните имения във водната джунгла.

Ако пътят ви отведе до Буенос Айрес, задължително се отбийте до водния рай Тигре – приключение за всеки истински пътешественик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language