fbpx

Къде да хапнем в село Варвара: „При Димо“ & „Старци разбойници“ (ревю)

ХотелЪт „При Димо“, село Варвара
„Старци разбойници“, село Варвара

Ресторант „При Димо“

Общо впечатление:

Няма нищо по-хубаво от това да бъдеш посрещнат с широка усмивка! А доволният клиент се връща всяка година. В случая за трета поредна. А най-голямо удоволствие доставя, когато сервитьорът каже, че те е запомнил 🙂 Благодарим на усмихнатата Милена, която се погрижи да ни бъде комфортно през цялото време и това лято. Менюто в заведението е богато. Почти няма нещо, което да не сме опитали. Храната е много вкусна. Порциите са големи, а цените повече от нормални. Атмосферата е приятна. Има къде да се паркира. Поради големия интерес за седмица напред местата вечер за резервирани, така че е добра да си направите сметката кога ще посетите ресторанта.

Атмосферата:

Черно коте наднича от делвата 🙂 Първоначално ни изкара акъла 🙂

Ресторантът има достатъчно места за сядане, като почти всички имат сянка. Атмосферата е непретенциозна, рибарските мрежи, дървото, лампите от колела на каруца и платна, наподобяващи корабчета, създават приятно настроение. Асмите и дърветата придават свежест и прохлада на мястото. Пред заведението има достатъчно места за паркиране.

Храната:

Жътварската салата ми е любима, а доматите в нея са розови. Миш-машът на фурна е божествен, за домашното кьопоолу да не говорим! Пържените пиперки в доматен сос са страхотни. Домашният хляб с шарена сол си поръчайте задължително! Ароматен, топъл с вкусна твърда коричка и мека сърцевина. Направо лигите ми потичат, докато се сещам за вкуса му! От рибата, през скарата, салатите, аламинутите и вкусните домашни манджички, та през десертите. Всичко на ниво и на много добри цени. За разлика от повечето заведения по морето, на масите има истински зехтин, а не олио.

Работно време:

Всеки ден от 08:00 до 00:00 часа

Плюсове:

Богато меню с изключително вкусна храна! Много месни, рибни и вегетариански опции. Големи порции.

Голям паркинг. Хубава лятна градина. Достатъчно места за сядане.

Усмихнат, приветлив, гостоприемен и честен персонал, който задоволява всички молби и претенции!

Минуси:

В заведението не приемат дебитни и кредитни карти. Плаща се единствено в кеш.

Кухнята затваря в 16:30 и за 2 часа заведението не приема гости. Хората, които не знаят това се разочароват.

Без предварителна резервация не можете да вечеряте поне за седмица напред. Добре е при всички положения да звъннете по телефона: 089 992 8851

Заключение:

Това е заведението по Южното Черноморие, в което ще се връщам отново и отново! Заради богатото меню с вкусна храна, добрите цени, доброто отношение на усмихнатите сервитьори, приятната атмосфера и прохладните места за сядане. Тук винаги оставяме голям бакшиш и има защо! Като препоръка е да има по-ясен механизъм как и кога работи заведението. (следобед затваря за известно време и се налага да бъдат връщани клиенти). Резервацията за вечерните посещения е задължителна! Не разчитайте на случайния късмет 🙂

Ресторант „Старци разбойници“

В градината на „Старци разбойници“

Общо впечатление:

Миналото лято не успяхме да посетим това заведение. Всеки ден се обаждахме и всичко беше резервирано. Но днес (29.07.2021) късметът ни се усмихна! Направихме късен обяд и за щастие имаше свободни места. Изключително приятна атмосфера. Музика на ниво. Богато меню с вкусна и различна храна. Освен основното меню има допълнително, написано на огромна бяла дъска, но без обявени цени и грамажи. А не е като да няма място. Но явно цените плашат клиентите… Разочарован съм от обслужването. Не бяхме посрещнати с усмивка. Може би трябва да наблегнат на отношението към клиента! Друго, което ме изуми е, че не може да се плаща с карта. Както и това, че искахме да оставим по-голям бакшиш, а сервитьорът просто реши колко да си вземе, когато ни върна рестото… Но ето и подробностите.

Атмосферата:

Обстановката е много приятна, хисптърска. Градината е много красива. Собствениците са се погрижили заведението да изглежда красиво и спретнато. Дървени масички, столове от ковано желязо. Живи цветя и билки по масите. За разлика от повечето заведения по морето, на масите има истински зехтин, а не олио.! Пред заведението има места за паркиране. Тоалетните са чисти.

Храната:

Ястията, които предлагат са наистина вкусни. Продуктите са подбрани с грижа. Кухнята е на изключително високо ниво. Всичко е гарнирано с внимание и вкус! Бататът с таханов сос беше много вкусен. Домашният чай от мащерка също е много приятен.

Работно време:

Всеки ден от 12:00 до 23:00 часа

Плюсове:

Изключително приятна атмосфера. Хубава музика. Много свежа и вкусна храна.

Минуси:

Обслужването в този ден не беше на ниво. Бяхме посрещнати неадекватно.

Определено не се чувствахме комфортно. По-скоро нежелани.

Цените извън основното меню не са упоменати никъде. Предлага се огромна бяла дъска с написано меню, в което не виждаш нито грамаж, нито цените на ястията и напитките.

Менюто, което поставят пред масата, за да си изберете

В заведението не приемат дебитни и кредитни карти. Плаща се единствено в кеш.

Сервитьорът не ни върна цялата сума, а сам си удържа бакшиша. Не мисля, че това е редно. Не знам на каква база се определя колко да си вземе. Давам за пример последното ми пътуване в Гърция, остров Кефалония, преди месец. В заведенията там връщат до последния цент рестото и разбира се, няма клиент, който да не остави бакшиш. От други клиенти разбирам, че в „Страрци разбойници“ се начислява 10 % сервиз без това да бъде упоменато никъде. Не винаги се издавал фискален касов бон.

Цените са високи. Затова добре си направете сметката какво ще поръчате или питайте какви са цените на ястията от бялата дъска.

Без предварителна резервация не можете да вечеряте поне за седмица напред. Добре е при всички положения да звъннете по телефона: 089 865 7769

Заключение:

Може да имаш най-вкусната храна и най-приятната атмосфера на света, но без точните хора, които да презентират и комуникират това, всичко останало губи замисъла си! Мисля, че заведението е прекалено прехвалено. Да, атмосферата е приятна, храната е много вкусна, но обслужването и дребните хитринки отблъскват. Не знам дали бих се върнал отново, но със сигурност, ако го направя, ще е с едно наум и няма да имам толкова големи очаквания.

*Ревюто на заведенията не е спонсорирано и отразява личното ми мнение към момента на посещение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language