fbpx

„МАЛКАТА ВЕНЕЦИЯ” В ЛОНДОН – РАЗКОШ СРЕД „УЛИЦИ ПО ВОДА”

Венецианските канали в Лондон

Кой е казал, че трябва да отидете до Венеция, за да й се насладите? В света има няколко места, които предлагат атмосферата от приказната Венеция. Едно от тях се крие в Лондон! Да, чухте добре, в Лондон! Зелен рай с подчертано изискан стил – това са каналите и малките къщички.

Малката „Венеция“

„Малката Венеция” е малък рай във вътрешността на мегаполиса. През 18 век Англия е набраздена от канали – водни магистрали, по които се транспортират търговските стоки. Дори сред построяването на железниците, каналите продължават да се използват активно.

Произходът на името се приписва на поета Робърт Браунинг, който е живял в Beauchamp Lodge между 1862 и 1887 година. Лорд Кинрос оспорва това през 1966 г., като твърди, че лорд Байрон (1788–1824) е първият, който сравнява местността с Венеция.

Днес все още можете да се насладите на тегленето на шлеповете. Да се разходите и дори да ловите риба.

„Малката Венеция“ с нейните красиви канали и водни пътища може да бъде намерена на север от Падингтън. Разположена там, където се събират каналите на Grand Union и Regent’s, този живописен квартал предлага очарователни места, които да посетите!

Двойникът на Венеция почти не фигурира в списъка на екскурзоводите. Туристите предпочитат да обиколят най-известните забележителности за малкото време, което имат. Ако имате повече обаче, непременно трябва да видите с очите си и това местенце!

Какво има наоколо?

Кафенета, кръчми, алеи, мостчета, дори зоопаркът на Лондон, е край каналите от зеленина. Животът тук кипи. Навсякъде красиви върби се оглеждат във водите, чуват се крясъците на птици и патици. Разходката с лодка не е задължителна, но ако имате време и пари, можете да опитате и това удоволствие.

Няма да сбъркате, ако се качите на тези романтични ладии! „Малката Венеция“ може да се похвали и с някои от най-интересните независими театрални зали в Лондон.

Дом върху вода

В невероятно красивите лодки дори живеят хора! Точно така, цели мини къщи! С всички необходими неща за живота на един британец. Живот на вода. Всяка лодка си има име, регистрационен номер, собствена украса и запазен отличителен знак.

Цветя навсякъде и тук-там по една коте, което се шмугва набързо някъде.

Как да стигнем до „Малката Венеция“?

„Малката Венеция“ е разположена на по-малко от 10 минути от ЖП гара и метростанция „Падингтън“. Излезте от станцията, като използвате изхода на Grand Union Canal и тръгнете на север по пешеходната улица, следвайки знаците за „Малката Венеция“. Друга алтернатива е метростанция Warwick Avenue и ходенет около 5 минути пеша. От гарата се насочете на юг по авеню Уорик и скоро ще намерите градините Рембранд и водните пътища от дясната ви страна. Други метростанции наблизо са Edgware Road, Royal Oak и Maida Vale.

Времето тук минава неусетно, а спокойствието, което лъха е заразително! Отбийте се и усетете сами атмосферата на „Малката Венеция”, ей така, не по италиански, а по великобритански! Горещо препоръчвам да посетите и Кю гардънс, където се намират гигантските водни лилии и лифта „Emirates“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language