fbpx

Остров Миконос, Гърция – в сърцето на Егейско море

Миконос – Перлата на Цикладските острови

Истински архитектурен шедьовър под открито небе в сърцето на Егейско море. Магична атмосфера и лабиринт от варосани къщи по тесни улички.

„Малката Венеция“

Като на много места по света и тук има такова, което оприличават на Венеция.

„Малката Венеция“ на остров Миконос

Видео материал за остров Миконос в линка:

Вятърните мелници на Миконос

Един от символите на Миконос са невероятно красивите бели мелници – емблематични за Острова на ветровете. Най-чаровни са малките улички с кафенета с изглед към морето.

[Best_Wordpress_Gallery id=“443″ gal_title=“Миконос“]

Розовият пеликан

Талисманът на Миконос е пеликанът. Наричат го Петрос. На острова са останали едва три пеликана. Един от тях – Ирене – е подарен лично от Джаки Кенеди-Онасис.

По уличките на Миконос

[Best_Wordpress_Gallery id=“449″ gal_title=“Миконос 4″]

Миконос и Холивуд

Мястото е предпочитано от холивудските звезди и богаташи от цял свят. Любимо място за забавления и почивка на Мадона, Пенелопе Крус, Никълъс Кейдж, Мик Джагър и Ръсел Кроу. Други звезди като Том Ханкс и Том Круз направо са си купили от мега скъпите вили с басейни.

Плажовете и забавленията

Миконос се бори с Ибиса за острова с най-много забавления. Хедонистично място с бурен нощен живот и страстни авантюри.

Туристи от цял свят прииждат, за се забавляват или да се снимат с някоя световноизвестна личност. Круизни кораби бълват жадни за забавления туристи от цял свят.

[Best_Wordpress_Gallery id=“445″ gal_title=“Миконос 1″]

Едни от най-скъпите шезлонги в Европа са на гръцкия остров Миконос. Богаташите плащат от 30 до над 100 евро, за да почиват на известните плажове на острова.

Как да стигнем до Миконос?

[Best_Wordpress_Gallery id=“447″ gal_title=“Миконос 3″]

Възможностите да стигнем до остров Миконос са най-различни. Лично аз летях до Атина с Rayanair, след което изпозлвах услугите на авиокомпанията Volotea. Сега има много по-лесен и бърз начин да стигнем до Миконос.

Wizz air имат директен полет до гръцкия остров! Възможностите да летите с тях са от юни до края на септември, а за да резервирате билети е нужно само да посетите сайта на Wizz air и да видите цените и датите!

Летят всеки вторник и събота! Горещо ви препоръчвам и остров Крит! До него също има директни полети с Wizz air или Rayan air!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: