fbpx

Остров Миконос, Гърция – в сърцето на Егейско море

Миконос – Перлата на Цикладските острови

Истински архитектурен шедьовър под открито небе в сърцето на Егейско море. Магична атмосфера и лабиринт от варосани къщи по тесни улички.

„Малката Венеция“

Като на много места по света и тук има такова, което оприличават на Венеция.

„Малката Венеция“ на остров Миконос

Видео материал за остров Миконос в линка:

Вятърните мелници на Миконос

Един от символите на Миконос са невероятно красивите бели мелници – емблематични за Острова на ветровете. Най-чаровни са малките улички с кафенета с изглед към морето.

Розовият пеликан

Талисманът на Миконос е пеликанът. Наричат го Петрос. На острова са останали едва три пеликана. Един от тях – Ирене – е подарен лично от Джаки Кенеди-Онасис.

По уличките на Миконос

Миконос и Холивуд

Мястото е предпочитано от холивудските звезди и богаташи от цял свят. Любимо място за забавления и почивка на Мадона, Пенелопе Крус, Никълъс Кейдж, Мик Джагър и Ръсел Кроу. Други звезди като Том Ханкс и Том Круз направо са си купили от мега скъпите вили с басейни.

Плажовете и забавленията

Миконос се бори с Ибиса за острова с най-много забавления. Хедонистично място с бурен нощен живот и страстни авантюри.

Туристи от цял свят прииждат, за се забавляват или да се снимат с някоя световноизвестна личност. Круизни кораби бълват жадни за забавления туристи от цял свят.

Едни от най-скъпите шезлонги в Европа са на гръцкия остров Миконос. Богаташите плащат от 30 до над 100 евро, за да почиват на известните плажове на острова.

Как да стигнем до Миконос?

Възможностите да стигнем до остров Миконос са най-различни. Лично аз летях до Атина с Rayanair, след което изпозлвах услугите на авиокомпанията Volotea. Сега има много по-лесен и бърз начин да стигнем до Миконос.

Wizz air имат директен полет до гръцкия остров! Възможностите да летите с тях са от юни до края на септември, а за да резервирате билети е нужно само да посетите сайта на Wizz air и да видите цените и датите!

Летят всеки вторник и събота! Горещо ви препоръчвам и остров Крит! До него също има директни полети с Wizz air или Rayan air!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language