fbpx

Wizz Air с нов летен маршрут от София до остров Закинтос, Гърция

Wizz Air с нов летен маршрут от София до остров Закинтос, Гърция

ГОРЕЩА ЛЯТНА ПОЧИВКА С WIZZ AIR

Нова лятна дестинация до Закинтос от 13 юни 2021 г.

Цените на билетите

Билетите са вече в продажба и всички желаещи могат да направят резервация на wizzair.com или през мобилното приложение на WIZZ на цени от  58.99 лева* в посока! Полетите ще се изпълняват в четвъртък и събота.

*Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.

За остров Закинтос

Остров Закинтос, наричан още Занте, е третият по големина от Йонийските острови и едно от най-интересните места в Гърция. Божествено красивите му плажове и изобилието от природни чудеса не оставят никого равнодушен. Има безброй много причини да посетите Закинтос. 

Сините пещери, разположени в северната част на острова, са една от задължителните причини и спирки!

Наречени така заради зашеметяващо тюркоазения цвят на водата вътре в тях, която се отразява по скалите, пещерите са открити през 1897 г. и днес са изключително популярна забележителност.

Плажът Навагио

Красивите местни плажове, разбира се, са друга притегателна сила – с техния фин, бял вулканичен пясък, тюркоазено синя вода, ярко слънце, бели скали и водни забавления, те ще оправдаят не просто очакванията, а мечтите ви. Например, плажът Навагио, или плажът на корабокрушенците, е наистина удивително място. За да стигнете до него е нужно да наемете лодка, моторница или малко корабче. Най-добре е да го направите, колкото се може по-рано сутринта, което ви гарантира, че ще сте там преди тълпите от туристи! Така ще се насладите на празния плаж!

Разположен в близост до китното планинско село Волимес, това е един от най-красивите (и фотографирани) плажове в цяла Гърция, където можете да видите останки от истински кораб, претърпял корабокрушение.

Маратониси

Заслужава си да посетите и остров Маратониси, който се намира в средата на залива Лаганас. Не само формата му напомня на костенурка, но той е и едно от местата, където гнездят прочутите големите морски костенурки карета-карета, които днес са застрашен от изчезване вид.

Костенурките Карета-карета

На острова се срещат и костенурките Карета-карета! Средната им дължина е около 1 метър, като достигат средно до 140 кг. Това ги прави едни от най-едрите морски костенурки на планетата. Най-големите екземпляри могат да достигнат и до 3 метра и цели 450 кг. Кожата им е жълто-кафява, а корубата им е малко по-червеникава на цвят. Могат да прекарат под водата до 4 часа без да си поемат въздух.

Новоизлюпените костенурчета

Женските, които излизат на сушата, изкопават със задните си крайници дупки в пясъка, където снасят между 100-150 яйца с размер около 40 милиметра. Снасянето става всяка нощ в продължение на около 2 седмици. В едно гнездо може да има малки от няколко бащи. Това се случва в периода май-август, когато по тези места е пълно с туристи. Ето защо районът на залива Лаганас и Плаж Геракас са защитена местност, а местата, където снасят яйца са обозначени с дървени пирамиди.

Костенурчетата се излюпват винаги нощем. След което поемат към водата, като единственият им пътеводител е лунната светлина. За съжаление от стостиците новоизлюпени в моретата и океаните ще оцелеят малцина. След около 30 години ще достигнат полова зрялост. Най-забележителен е фактът, че независимо къде се намират по света, даже да е на другия край на планетата, те ще се върнат на абсолютно същото място, за да снесат яйцата си. Според някои от хипотезите костенурките се ориентират по магнитното поле на Земята и така достигат до мястото, където са се излюпили като малки. Според други – имат „вграден“ компас.

Имахме късмета да видим новоизлюпен закъснял мъник, който бързо се опитваше да настигне братята и сестрите си в морето! То ги отнася надалеч от брега, там в дълбоките води, където обаче се крият много опасности. Някой ден ще преплуват стотици, дори хиляди километри, за да се върнат до родното си място.

Островчето Камео

Време е за морски полъх! Това симпатично, романтично, миниатюрно парче земя, е част от невероятно живописния гръцки остров Закинтос, Йонийско море – Гърция. Въжен мост ни отвежда от пристанището Агиос Состис до изумрудените води на частното островче Камео.

Земетресение го разделя от сушата и го превръща в истинска перла. Красивият мини плаж с белите воали, които вятърът развява, със сигурност ще направи преживяването ви незабравимо!

Има входна такса от 5 евро, която включва безплатна напитка и шезлонг. Ако сте решили да се венчаете, там е мястото! Церемониите, които организират, са пищни и могат да съберат до 200 души

Други яки плажове

Най-добрият начин да стигнете до всички красиви плажове, които са разпръснати по целия остров, е да наемете кола. Така бързо ще можете да стигнете до тях. Другият вариант е с малки бусчета, но ще трябва да спазвате графика им.

Разходка с кораб

Задължително се разходете с лодка или кораб! До най-дивите и красиви места се стига единствено по вода!

Както и да решите да прекарате почивката си на Закинтос, островът ще ви изкуши и плени и с гостоприемство, страхотни морски деликатеси, узо и шеметен нощен живот. А когато и да решите да пътувате до острова това лято, с изгодни цени от 58.99 лева в посока, сега е идеалният момент да направите резервация на wizzair.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Newsletter

Жаден ли си за приключения?! Абонирай се за e-mail бюлетина.

%d bloggers like this: