fbpx

Навагио, Закинтос – Плажът на корабокрушението

Достъпното единствено по море, мястото на остров Закинтос, е известно като залива на контрабандистите/корабокрушенците.

Shipwreck Beach – плажът на корабокрушението

Навагио, Наваджио, Навайо… Няма абсолютно никакво значение как ще наречем този уникален залив на гръцкия остров Закинтос! В буквален превод името означава корабокрушение.

Navagio Beach
Navagio Beach  – Най-известният залив на остров Закинтос, Гърция

Достъпното единствено по море място е известно като залива на контрабандистите. През 80-те години, превозващият контрабандно цигари от Турция за Италия кораб „Панайотис“, тежащ 452 тона, претърпял инцидент.

Shipwreck Beach

Екипажът го изоставил. Вълнението го изхвърлил, а пясъкът го прегърнал, за да го превърне в символа на плажа, който привлича туристи от целия свят!

Споделям и версията, която знае известният фотограф, който живее и твори в Гърция – Nanev Kolev Kolio:

„Корабът пренасял незаконно цигари за италианската мафия. Капитанът бил грък с 4-членен екипаж, от който 2-ма италианци. Възниквал спор и обещание за доставка на гориво. В резултат на лошо метеорологично време и умишлена повреда в двигателите, корабът претърпял корабокрушение. Всички били спасени от местните жители, които пък разграбили целия товар. На сутринта полицията обискирала почти всички къщи на острова и иззела незаконните цигари.

Уникални плажове с кристално чиста вода на остров Закинтос

Тюркоазена вода с млечни оттенъци, отвесни скали, бели като сняг камъчета, ръждясал скелет на кораб – всичко необходимо за приказно преживяване!

Задължително посетете световноизвестния плаж и по вода и по суша. Гледката отгоре е впечатляваща. И макар на моменти опасно, всяка крачка адреналин си заслужава!

До гледките отвисоко се стига по алтернативен път с автомобил. На всяка цена вижте залива и от двете възможни гледни точки! Няма да съжалявате!

Как да стигнем до Закинтос

Евтини самолетни биелто до Закинтос и какви забележителности да посетим на острова, можете да намерите ТУК.

Транспорт до залива Наваджио

Нямам търпение да посетя отново великолепните плажове в Гърция! А Вие? Препоръчайте още райски места като това! Споделете в коментар под поста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language