fbpx

Елени в Индийския океан

Елени пият солена вода от Индийския океан
Елени на плажа на остров Падар в Индийския океан

Къде се е чуло и видяло елени да се разхождат на плажа? Да пият солена вода от Индийския океан и да си похапват кокосови орехи? И такова чудо има!

Видео за елените:

Елени и туристи
Една от любимите храни на елените на остров Падар (Индонезия), са кокосовите орехи

В Индонезия шантавите на пръв поглед гледки, са самата действителност! 

Елени в Индийския океан

Представяте ли си как отивате на другия край на планетата и изведнъж вместо плацикащи се туристи в кристалните води на Индийския океан, виждате елени?!?

Видят ли кокосов орех идват веднага, за да си изпросят лакомството

Елени ядат кокосов орех

Видео за остров Падар

И ако си мислите, че елените, които се припичат на плажа на уникалния остров Падар, са тук за забаление на туристите, то жестоко се лъжете! Всъщност те са закуската или вечерята на най-големия гущер на планетата – комодският варан.

Комодски варан - най-големият гущер на Земята
Най-големият гущер на планетата – комодският варан

Уви, симпатичните и мили еленчета са любимият деликатес за най-голямото и свирепо влечуго на планетата. Комодските гущери нападат дори хора.

Селфи с Комодски варан
Трябва да си изключително внимателен и да спазваш определената от водачите дистанция, иначе последствията могат да бъдат много сериозни!

За да си направите снимка с варан, трябва да бъдете изключително внимателни, защото той е много ловък. Няколко секунди невнимание или прекалено приближаване, могат да ви струват ухапване, а дори смърт. В устата на варана има отровни жлези с 62 силно токсични бактерии. Отровата е мощна, предизвиква рязък спад в кръвното налягане на жертвата и води до силен шок. 

Най-големият гущер в света достига 3-4 метра дължина и тегло над 100 килограма. Развива до 20 километра в час и е отличен плувец. Той е изключително силен и свиреп хищник с остри нокти, здрава опашка и захват. Още за най-големия гущер на Земята можете да видите ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language