fbpx

Rayanair с нов маршрут до Катания, Италия

Новата дестинация на Rayanair започва от юли 2021

Катания, Италия. Снимка: unsplash.com

Полетите до Катания ще се изпълняват два пъти в седмицата

Ниcĸoтapифната авиокомпания Rуаnаіr обяви на сайта си нoвия мapшpyт oт Coфия дo Kaтaния, Итaлия. Полетите започват от 1 юли 2021 година и ще ce изпълняват два пъти седмично – в чeтвъpтъĸ и нeдeля.

Катания, Италия. Снимка: unsplash.com

Билетите са вече в продажба, а подробности за цените и как да резервирате билетите, можете да видите на сайта на превозвача Rayanair. Полетите ще се провеждат до октомври 2021 година.

Ryanair припомня на всички пътници, че все още в сила са противоепидемичните мерки, като мacĸите на борда са задължителни!

Кратко за Катания

Градът е разположен на остров Сицилия, Италия, в подножието на най-големия действащ вулкан в Европа – Етна. По склоновете му има над 200 кратера и лалови потоци. Възрастта му е около 300 000 години. На 11 март 1669 година започва най-мощното изригване на Етна, което продължава 4 месеца. Загиват 20 хиляди души, Унищожени са десетки градове. Активността на вулкана продължава и до днес.

Изригването от 1669 г., изобразено на фреска в катедралата на Катания

В резултат на изригванията и земетресенията, пристанищният град е прекрояван няколко пъти. Въпреки нелеката си съдба Катания впечатлява с Бароковата си архитектура. Тук ще се насладите на вкусна храна в стотиците малки ресторантчета; ще се разходите из големите пазари, където ще намерите неподозирани и интересни неща, ще опитате от току-що уловените морски деликатеси… Ще видите местата, където е сниман филмът „Кръстникът“. И още, и още, и още. Всичко на един клик разстояние 🙂

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language