fbpx

Taco Reyes Mexican Grill – Пловдив (ревю)

Всеки, който е опитвал истинска мексиканска кухня, знае какво е усещането още от първата хапка. Експлозия от вкусове и аромати! Точно такова беше и преживяването при посещението ни в Taco Reyes Mexican Grill в Пловдив. 

Taco Reyes Mexican Grill е малък мексикански ресторант в сърцето на Пловдив.

Taco Reyes Mexican Grill се намира в непосредствена близост до центъра на Пловдив на ул. Леонардо Да Винчи 30. В района има синя зона за паркиране / 2 лв. за 1 час /. Ние изкарахме късмет и успяхме да паркираме точно пред ресторанта.

Как се появява Taco Reyes Mexican Grill в Пловдив?

Ресторантът отваря в края на 2019-та година и оттогава насам се е превърнал в притегателно място на любителите на мексиканската кухня и култура. Taco Reyes Mexican Grill се ражда от любовта на Илияна и Марвин.

Илияна прекарва повече от 15 години от живота си в Съединените щати в Атланта, Джорджия, където среща Марвин. Той е роден в Ел Салвадор и буквално е израснал в ресторанта на родителите си.  Когато се ражда техният син, те решават да зарежат живота си в Америка и да се преместят в България, където сбъдват мечтата на Марвин и отварят мексикански ресторант. Повече за тяхната история можете да видите във видеото на Галя Щърбева в поредицата „Да хванеш гората“.

Taco Reyes Mexican Grill те пренася в атмосферата на малките улички в Мексико.

На пръв поглед семпла атмосфера, малки масички и столове, съчетани с пъстри детайли, но всъщност допълнена от топлото гостоприемство на Илияна и Марвин, които те посрещат с широки усмивки и ентусиазъм, като те потапят в едно автентично мексиканско преживяване. Мексиканското кътче е известно не само на пловдивчани. Много от посетителите на ресторанта всъщност са чужденци, някои вече “местни”, а други научили за мястото от Google или техни познати. 

Посещаваме ресторанта на 5 май, дата известна в историята на Мексико като Cinco De Mayo, на която се чества годишнината от победата на Мексико над Френската империя в битката при Пуебла през 1862 г. Атмосферата е празнична, звучат мексикански ритми, сервират се маргарити. Viva México!

Taco Reyes Mexican Grill предлага автентична мексиканска кухня.

Както подобава за малък семеен ресторант, менюто е семпло, кратко и ясно. Докато го разглеждаме, във въздуха се носят страхотни аромати от съседните маси, а слюноотделянето се засилва неколкократно!

Решаваме да поръчаме няколко неща – бурито с дърпано свинско, вегетарианско бурито, тако с дърпано свинско, вегетарианско тако, тако със скариди, кесадия и тортия с гуакамоле. Същински пир! Докато тръпнем в очакване, отпиваме от свежата маргарита.

Истинска мексиканска Маргарита

Прави впечатление, че всичко се приготвя на момента, което е гаранция за свежест. Храната пристига, а ние като обезумели от глад ѝ се нахвърляме. А и няма как да е другояче! Настава тишина, не защото не ни се говори, а защото всичко е толкова вкусно, че се отдаваме на момента и сладко сладко хапваме.

Вкусът определено е автентичен, леко пикантен, изпълнен с много свежест. Храната привърша за минути, а и как да оставиш нещо толкова вкусно настрана! Мексиканската храна е топла, гостоприемна, с усещане за семеен уют. Става ти хубаво, чувстваш се щастлив. В този момент се радваш, че си имал късмета да попаднеш при Илияна и Марвин. Благодарен си им, че са решили да споделят с теб това усещане.

Цените

Цените са средни, приемливи за преживяването, което получаваш и определено си струва.

Заключение

Taco Reyes Mexican Grill е място, което трябва да се посети. Не само заради храната, а и заради топлото гостоприемство на Илияна и Марвин, които с много любов са сътворили един малък уютен мексикански ресторант в града под тепетата. Двамата са приятелски настроени и общуват с всички гости с охота и с много ентусиазъм споделят за мексиканската кухня, а и не само. Всеки дръзнал да ги посети, става техен приятел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language