fbpx

Приключенски център Белоградчик (ревю)

Приключенски център Белоградчик (ревю)

Приключенски център Белоградчик предлага интересни атракции за малки и големи, като свободен полет с балон над Белоградчишките скали или само панорамно издигане над скалите; разходка с електрически велосипед или джип сафари до най-затънтените и труднодостъпни места на Белоградчик с невероятни панорами към скалите и планините наоколо; плаване с драконови лодки в Рабишкото езеро и в Дунава край Видин; много пешеходни турове; двойна езда, разходка с АТВ и даже забавна приключенска игра за най-запалените авантюристи. Ще ви разкажа за няколко от тях в статията. Елате с мен 🙂

свободен полет Приключенски център Белоградчик

Приключенски център – работно време и контакти

Приключенският център предлага различни видове активности и развлечения в природата, които позволяват на туристите да се насладят на красотата и уникалността на Белоградчишките скали. Това е идеално място за любителите на приключенски туризъм, които се интересуват от активности на открито и предизвикателства в природата.

За да се възползвате от атракциите, които предлага Приключенският център-Белоградчик, трябва са се свържете предварително с тях и да нааравите резервация. Активностите варират в зависимост от сезона и условията навън. Също така някои от тях, като свободния полет с балон се извършват рано сутринта, а други можете да напарвите по всяко време. Затова оставям техен телефон за връзка, където можете да получите допълнителна информация: 0877 144 777 или 0887 222 883, както и сайта им.

свободен полет с балон в Белоградчик

Свободен полет с балон над Белоградчишките скали

Полетът с балон над Белоградчишките скали продължава около час. Балонът излита от една много красива полянка между скалите само на 5 минути пеша от централния площад в Белоградчик – Панаирището. Кошът на балона събира между 4 и 7 пасажери. Лети се ниско над скалите и после високо с посоката и силата на вятъра. Свободният полет с балон е истинско приключение!

Видео:

Можете да се абонирате за канала ми в YouTube, както и да натиснете камбанката, за да получавате известия за всяко ново видео, което качавам 🙂

Каца се на място различно от това, от което е излетял балонът, но наземният екипаж на балона връща пасажерите обратно до началната точка. Полетът с топловъздушен балон е едно от най-сигурните въздушни приключения и в същото време може би най-спокойното и най-приятното. Балонът лети рано сутрин или привечер, когато вятърът е най-спокоен. Той се издига благодарение на затоплянето на горещия въздух в купола му и се снишава при изстиването на въздуха. Кацането става на полето, чрез контролирано изпускане на горещ въздух посредством голяма клапа в най-горната част на балона, след което пасажерите, летели за първи път с балон, участват в специален ритуал.

Приключенски център Белоградчик

В пакета е включено:

  • пилот на балона
  • снимки и видео с телефона на пилота
  • церемония с шампанско след кацане
  • трансфер обратно до центъра на Белоградчик
Приключенски център Белоградчик балони

В пакета не е включено:

  • храни и напитки по време на полета
  • заснемане с дрон

Цената за 1 час за възрастен е 300 лева, за дете до 12 години – 200 лева, а ВИП полетът струва 900 лева.

полет с балон в Белоградчик
Приключенски център

Панорамно издигане с балон над Белоградчик

Панорамното издигане с балон е с продължителност 7-8 до 10 минути. Мястото на издигане е Панаирището – поляна сред скалите на 5 минути пеша от центъра на Белоградчик.
*Точната дата и час на издигането се уточнява предварително с „Приключенски център“ по телефона.

Приключенски център в Белоградчик

Балонът е фиксиран с въжета за близкостоящите скали, което позволява издигането му до 77 метра над земята. За сравнение стандартните привързани издигания са на височина от 20-30 метра. От тази височина пред очите на туристите се открива великолепна гледка към Белоградчишките скали. Вижда се най-високата част на крепостта Калето, Ученичката, Мечката, Адам и Ева, Червената стена и целият великолепен пейзаж на юг, както и малка част от града.

балон Белоградчик

Часът на панорамно издигане обикновено е между 7:00 и 8:00 сутринта в събота или неделя. При наличие на група от минимум 15 човека може да се направи издигане в удобна за пасажерите дата.

Цената за възрастен за 10 минути е: 50 лева, а за дете до 12 години – 35 лева.

Джип сафари сред Белоградчишките скали
Приключенски център Белоградчик

Джип сафари сред Белоградчишките скали

Това, което избрахме да направим с моята компания, беше джип сафарито в и около Белоградчишките скали. Разходката с джип сред Белоградчишките скали е бърз и емоционален начин за откриване на многобройните приказни скални образувания в района на Белоградчик. Приключенският център предлага сафарито по всяко време на деня в зависимост от заетостта. Препоръчвам ви да го направите в късния следобед или по залез слънце, когато скалите са огряти от последните слънчеви лъчи и гледките са приказни. Ние нямахме време, затова направихме разходката в средата на деня, но не съжаляваме, защото също беше изключително красиво и приятно.

Видео:

Можете да се абонирате за канала ми в YouTube, както и да натиснете камбанката, за да получавате известия за всяко ново видео, което качавам 🙂
пейзаж Белоградчишки скали

Адреналин и спиращи дъха гледки

С джипа се достига до изключително трудни места, по които обикновен автомобил не може да стигне по никакъв начин. По време на сафарито можете да видите спиращи дъха гледки в съчетание с покачващото адреналина оф-роуд изживяване. Но няма страшно! Разходката наистина е много приятна, а водачът на джипа е внимателен през цялото време и не минава през застрашаващи живота, места!

разходка с джип Белоградчишки скали
Приключенски център Белоградчик
Продължителност и цени на джип сафарито

Джип сафарито се организира по 5 предварително подбрани маршрута с различна дължина, продължителност и степен на екстремност.

Продължителност – от 1.5 часа до 8-9 часа

За групи от 4 до 7 души

Цената е 30 лева на човек за 1 час.

Приключенски център Белоградчик
Красотата на Белоградчишките скали от съвсем различен ъгъл

Джип сафарито в Белоградчишките скали ти позволява да изследваш красивата природа и уникалните скални образувания, които правят Белоградчик едно от най-живописните места в България. Или с други думи, за да ги видиш, ти трябва водач и високопроходима кола. Разбира се, може да стигнеш и пеша, но това ще отнеме много време, а голяма част от пътеките не се маркирани и може да се изгубиш.

Приключенски център Белоградчик джип

По пътя се насладихме на изумителни панорамни гледки, преминахме през черни пътеки и тесни участъци между скалите, а от водача научихме за историята и природните особености на района.

Джип сафарито обикновено включва няколко спирки на ключови забележителности в Белоградчик, като крепостта и различни точки за разглеждане на скалните формации.

с джип около Белоградчишки скали

Хубавото е, че не бяхме през цялото време затворени в джипа, а спирахме и се разхождахме пеша на най-интересните места. Видяхме красивия скален мост и се качихме на едни от най-високите скали в района, от които се разкриват невероятни гледки.

Екскурзиите с джип сафари се организират от Приключенски център-Белоградчик. Преди да се запишеш за джип сафари, е препоръчително да се свържеш с тях за информация относно цени, продължителност на екскурзията и наличност за резервации в конкретния ден. Ние звъннахме няколко дни по-рано, за да сме сигурни, че ще има свободна кола за разходката.

Белоградчишки скали

Джип сафарито в Белоградчик определено беше едно вълнуващо и приключенско изживяване, чрез което видяхме уникалните Белоградчишки скали от съвсем различен ъгъл и стигнахме до места, които са далеч от достъпните туристически места.

Определено преживяването си залсужаваше. Видяхме места, за които нямахме и представа. След приключване на сафарито, водачът на джипа ни върна в центъра на Белоградчик.

Плаване с драконови лодки в Рабишкото езеро и в Дунава край Видин с Приключенски център Белоградчик

Драконовите лодки са тесни и дълги, украсени с глава на дракон отпред и опашка на дракон отзад. От Приключенския център в Белоградчик разполагат с 2 оранжеви лодки за 20 гребци, 1 гондолиер и 1 барабанчик.

плаване в Рабишкото езеро с драконови лодки
Приключенски център Белоградчик

Стартът на състезанието се дава от барабаните, след което отборите на всеки от драконите гребат смело, за да преминат първи на финалната линия. Всяка лодка се управлява от кормчия, който чрез двуметрово гребло дава посоката на движение на лодката. При ползването на лодките гребците задължително се екипират със спасителни жилетки и се осигурява воден спасител. Възможно е участието и на деца при придружаващ родител или настойник.

Рабишко езеро драконови лодки

Целта на плаването е да се получи синхрон в действията на целия отбор в лодката, така че загребването да става едновременно и ритмично. Когато се постигне това условие лодките с двата отбора може да се състезават и да излъчат победител. Едно изключително забавно водно приключение, за което не е необходимо участниците да са имали какъвто и да е опит преди. Самите лодки са изключително стабилни и при правилно използване, вероятността от обръщане, е много малка.

драконова лодка Рабишко езеро
Приключенски център

Капацитета на драконовите лодки е 42 души, а плаването с тях се извършва при групи от минимум 30 участника.

Лодките са оборудвани със спасителни жилетки, кормчии и воден спасител.

При желание и с допълнително заплащане може да се организира пикник на езерото.

Приключението продължава 2-3 часа.

Цената за 2 часа за възрастен е 40 лева, а за дете до 12 години – 30 лева. ( в цената не са включени: застраховка, транспорт до Рабишкото езеро, професионално заснемане ).

драконови лодки река Дунав Видин
Приключенски център Белоградчик

Плаване в река Дунав в района на Видин

Драконовите лодки може да бъдат използвани и в района на Видин. Едно от най-вълнуващите приключения с драконовите лодки е посещението на самотен остров в р. Дунав с голяма плажна ивица, на която приключенците може да плажуват, да играят спортни игри и да хапнат от организирания пикник, включен в цената на приключението.

Приключението продължава 5-6 часа.

Цената за възрастен е 50 лева, а за дете до 12 години – 35 лева.

Статията за „Приключенски център-Белоградчик“ е част от проекта „Популяризиране на туризма в Северна България”, финансиран от Фондация “Америка за България” и координиран от „Травентурия“ ООД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language