fbpx

Нова смарт система за проверка на бордни карти намалява опашките на летище София

Нова смарт система за проверка на бордни карти

Нова смарт система за проверка на бордни карти ще намали опашките на летище София. Пътниците на Терминал 2 на летище София вече могат сами да чекират бордните си карти. Това е възможно с новата автоматизирана система, която се въвежда за първи път у нас. Капацитетът на едно гише ще бъде около 10 души на минута. Гишетата ще осигуряват лесна употреба, а комбинираните скенери разпознават както баркодове, така и QR кодове. Те са разположени в зоната за заминаващи преди ескалаторите към втория етаж, където се намират скенерите за пътниците и багажа.

Нова смарт система за проверка на бордни карти намалява опашките на летище София

С новата смарт сиситема: по-малко опашки на столичното летище

СОФ Кънект, операторът на летище София представи днес 6 март 2024 година нова смарт система за проверка на бордни карти на Терминал 2. Тя включва най-съвременно поколение IATA-съвместими електронни гишета и софтуер за връзка със системите на летището и авиокомпаниите. Новата смарт сиситема ще намали времето за изчакване на опашките, тъй като пътниците ще извършват самостоятелно проверката на своите бордни карти. „Електронните гишета позволяват автоматичен обмен на информацията, което минимизира човешката намеса и увеличава степента на сигурност на проверката. Летище София е първото българско летище, което пуска в употреба подобни гишета.“, коментира Хесус Кабайеро – главен изпълнителен директор на СОФ Кънект.

6 нови електронни гишета за проверка на бордните карти на летище София

Шестте смарт гишета дават възможност за лесно и бързо преминаване на пътниците, като едно от тях е специално предназначено за хора с ограничена мобилност. Капацитетът е 10-12 пътници на гише в минута. Гейтовете осигуряват висок стандарт на сигурност и лесна употреба, а комбинираните скенери разпознават както баркодове, така и QR кодове. Софтуерът прочита редовните бордни карти, които могат да са електронни или на хартиен носител.

система за бордни карти

Шведска технологична компания е производителят на новата система за проверка на бордните карти

Производител на смарт системата е лидер в областта – Шведската технологична компания Gunnebo Group. Фирмата е доставчик на електронни гишета на летище Бристол във Великобритания и Билунд в Дания, метрото в Барселона, офисът на Microsoft в Дания, морски пристанища, правителствени сгради и други. Над 120 летища в света оперират със софтуера на германската компания Airsphere, с който работи новата смарт система на летище София.

Сподели:
Летище София пуска нова смарт сиситема за автоматична проверка на бордните карти на Терминал 2. Това ще намали опашките на столичното летище

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language