fbpx

Намиб – полет със самолет над най-старата пустиня на Земята (Видео)

полет над пустинята Намиб и Атлантическия океан

Намиб – полет със самолет над най-старата пустиня на Земята. Пустинята, известна със своите величествени дюни, уникални природни образувания и богата фауна, е една от най-забележителните и известни пустини на Земята. Намиб е сред най-старите пустини на планетата, като се счита, че се е оформила преди около 55 милиона години. В нея се експлоатират находища на диаманти, уранови руди, волфрам, сол. Намиб се простира на над 2 хиляди километра. и заема областта между Атлантическия океан и вътрешната част на Намибия. Емблематични за пустинята са високите червени дюни, които се считат за едни от най-високите в света. АТВ разходките, сандбордингът по дюните, фото сафаритата и полетите с малки самолети са само някои от приключенските възможности, които предлага пустинята. Най-лесният и бързият начин да разгледаме очарователната пустиня Намиб е с полет.

ВИДЕО: Полет със самолет над най-старата пустиня в света – Намиб в Намибия, Африка

Можете да се абонирате за канала ми, както и да натиснете камбанката, за да получавате известия за всяко ново видео, което качавам 🙂

Полет с Чесна от летището в Свакопмунд

Най-лесният и бързият начин да разгледаме очарователната пустиня Намиб е с полет. На летището в Свакопмунд се намира напълно лицензирана намибийска компания за гражданска авиация с добре обучени и опитни пилоти. Добре оборудваните самолети Чесна и цялостното обслужване гарантират прекрасно изживяване и перфектен живописен полет за туристите.

панорамна гледка Намиб

Необходима е предварителна резервация, защото желаещите са много, а самолетите малко. Лети се в определени часове на деня, когато метеорологичните условия позволяват. Преди полета туристите получават подробни инструкции от пилота за безопасността и какво да очакват по време на полета. Самолетите събират до петима души, а времетраенето на полета е в зависимост от предварително избрания маршрут с различни забележителности, които можем да видим от птичи поглед. Или от час до 2-3 и повече часове. Това определя и цената на панорамната въздушна разходка.

самолет над пустинята Намиб

Въздушна одисея над Намиб и Атланстическия океан

Пилот на самолета ни е Майкъл. Всеки пътник има място до прозорците, за да може да се наслади максимално на полета. Имам привилегията да седя до пилота и да гледам през предното и страничното стъкло, за да заснема въздушната ни разходка. Възможност за интимно и вдъхновяващо преживяване на едно от най-величествените места на планетата.

Намиб и Атлантическият океан

Въздушната Одисея започва, когато самолетът ни се издигна над Земята, а пред нас се разкри една съвсем нова перспектива върху Намибийската пустиня. Картина от различен свят – с червено-оранжеви дюни и отдалечени пустинни хълмове. В далечината се вижда Атлантическият океан. Безкрайната водна шир среща бреговете, оставяйки впечатляващи и контрастни изображения в очите. Впечатляващата красота, която се открива от въздуха, определено оставя дълготрайни спомени и вдъхновение. Различен мащаб на света под краката ни.

пустиня Намиб от въздуха

Ненадминато пътешествие към невероятни пейзажи и емоции, които трудно ще могат  да избледнеят с времето. Необятни простори от пясъчни дюни, които приличат на дантела. С всяка минута полетът предоставя по-широк и грандиозен поглед към пустинята. Огромните червени дюни контрастират със синьото на Атлантическия океан, който се слива с небето. Непостижим мащаб и прекрасна хармония.

Полет със самолет над пустинята и Атлантическия океан

Приказен маршрут на полета

Самолетът прелита надсухото речно корито на река Куисеб навътре към живописния каньон Куисеб. Той разделя пустинята Намиб от останалата част от Намибия. Първата интересна точка е риболовен кораб, заседнал на брега  през 1976-та година. Следва Сандвич Харбър – световно известен с изобилието си от птици. През 1995-та лагуната на Уолфиш Бей и  влажните зони на Сандвич Харбър са обявени за „влажни зони  с международно значение“. Районът приютява над 70 000 птици. След това летим по крайбрежието на Атлантическия океан от едната страна и Дългата стена с намибските дюни от другата. Вълните на океана се удрят в могъщите пясъчни дюни на пустинята Намиб.  

Атлантически океан и пустинята полет

В хармония с околната среда виждаме солните мини на Намибия на юг от Уолфиш Бей (11700 клип). Солниците на Валвис Бей са едни от най-големите солни изпарителни полета на африканския континент, които обхващат 3500 хектара и превръщат милиони тонове океанска вода в сол всяка година. В зависимост от нивото на изпаряване и съответната соленост, в платата преобладават различни микроорганизми, които променят цвета на водата от зелено до розово-червено, създавайки ярки цветови контрасти. След солниците летим над самия пристанищен град, за да се върнем отново на летището в Свакопмунд.

Чесна полет от Свакопмунд

Намибийската пустиня отвисоко

Намиб, със своите пламенно червени дюни, впечатляващи пейзажи и хилядолетни тайни, е едно от най-забележителните места на планетата. За да изживеете тази изключителна природна красота и да се насладите на невероятните панорами, полетът с малък самолет над Намибийската пустиня, е нещото, което никога няма да забравите.

Пътувам до Намибия с Травъл агенция NIKONA, които са страхотни професионалисти и направиха пътешествието ми незабравимо! Можете да видите екскурзиите, които организират на сайта им, като кликнете върху НИКОНА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language