fbpx

SKY express – на борда на гръцката авиокомпания (РЕВЮ)

SKY express – на борда на гръцката авиокомпания (РЕВЮ)

SKY express е авиокомпанията, която предлага директен полет от София до гръцката столица Атина. Съвсем наскоро реших да избера SKY express за своето пътуване от София до Корфу. Очаквах с нетърпение да опозная авиокомпанията и да се насладя на преживяването на борда на техните самолети. А ето и моите впечатления от пътуването със SKY express ( тук можете да разгледате дестинациите, до които летят и да си купите самолетни билети )

Кои са SKY express

SKY express е гръцка авиокомпания, която стартира своята дейност през февруару 2005 г. и към днешна дата покрива 34 вътрешни дестинации в Гърция и 12 международни. Самолетът, с който бяха изпълнени и двата полета (от София до Атина и от Атина до Корфу) беше ATR 72/600.

ATR 72/600 SKY express

На борда на авиокомпания SKY express

Това е един от най-икономичните самолети за кратки разстояния. Разполага със само 70 места и въпреки малкия размер на кабината, имаше достатъчно пространство за краката и удобна седалка, което ми осигури приятно и комфортно пътуване.

Първото, което забелязах, бяха усмихнатите лица на кабинния екипаж, които ме посрещнаха с гостоприемство и професионализъм. Бях впечатлен от тяхната отзивчивост и готовност да помогнат на всеки пътник по време на полета. Те бяха винаги на разположение и се грижеха да създадат комфортна обстановка за всички на борда.

Видео за SKY express

Кетърингът на борда на SKY express беше наистина основен, но достатъчен за времето на полета до Атина. Сервираха се топли и студени безалкохолни напитки, а в допълнение всеки пасажер получи и мюсли бар на Nestle.

храна на борда на SKY express

Със сигурност има други редовни авиокомпании, които предлагат и топла храна за полети със същата продължителност, но има и такива които сервират само вода и малко шоколадче. Затова смятам, че за съответната цена за полет, SKY express се представят добре.

храна на борда на SKY express

SKYserv lounge

При пристигането ми на летището в Атина, се отправих към SKYserv lounge-а. Тарифата на билета ми (SKY Enjoy) ми осигури безплатен достъп до него. 

SKY lounge

SKYserv lounge-ът определено допринесе за позитивното ми преживяване по времето на това пътуване. Салонът определено беше идеално място не само за почивка между полетите, но и удобно място за работа.

SKY lounge летище Атина

На разположене на всички посетители имаше топъл и студен бюфет с храна с местен привкус, както и топли и студени безалкохолни и алкохолни напитки.

кетъринг в лоаунджа на SKY express

Без съмнение, отново бих посетил лаунджа при следващо пътуване, което налага престой на летището в Атина.

SKY lounge Skyserv

FAST Lane на летището в Атина

Тук е моментът да спомена и за услугата FAST Lane на летището в Атина. С тази услуга имах възможността да премина бързо през проверката за сигурност и да се избегна голямата опашка. Това определено направи цялостното изживяване по-леко и по-бързо. FAST Lane също беше включена в тарифата на билета ми.

FAST lane летище Атина

Следващият ми полет от Атина до Корфу беше също толкова приятно преживяване. Самолетът преминава над Атина, като може да се насладим на уникални гледки към Акропола и крайбрежието на гръцката столица. Повече за пътуването ми до най-зеления гръцки остров можете да прочетете ТУК.

На връщане от остров Корфу към Атина летях на борда на ATR 42/72, който разполага с 48 места. Изключително удобни седалки. За първи път видях и седалки за пътниците най-отпред в самолета, които са разположени с гръб на посоката на движение.

Единственият минус на този самолет е, че в кабината беше малко по-шумно за разлика от останалите самолети на авиокомпанията.

кабината на самолет ATR 42-72 на авиокомпания SKY express

Заключение

Събирайки всички впечатления, мога да кажа, че пътуването ми с SKY express беше определено комфортно преживяване. Отличното отношение на кабинния екипаж, чистата кабина на самолетите им, комфортните седалки, както и в допъление SKYserve lounge и FAST LANE на летището в Атина допринесоха за приятното ми преживяване.

гледка от самолета преди кацане на летище София

SKY express със сигурност засвидетелства моето доверие и без съмнение ги препоръчвам на всеки, който иска да се наслади на Гърция (гръцките острови) и не само.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language