fbpx

Предложения за пътуване през април и май (Лондон, Брюксел, Милано или Мадрид). Цени от 23 евро.

Предложения за пътуване през април и май (Лондон, Брюксел, Милано или Мадрид). Цени от 23 евро.

Предлагам ви няколко варианти за пътуване през април и май. Намерих няколко предложения за евтини самолетни билети до Лондон, Брюксел, Милано и Мадрид, които споделям с вас. Освен линкове към самолетните билети, ще откриете и част от нещата, които ме впечатлиха в тези градове.

За да закупите билети, просто кликнете под снимката с всеки полет на „Резервирай тук“. Ще откриете и други предложения (ако искате да закупите повече от един билет, след като кликнете на съответния полет, ще можете да промените броя пътуващи).

Вече можете да използвате и търсачката за евтини самолетни билети на сайта, която може да намерите тук. Чрез търсачката имате възможност да откриете предложения за пътуване на много добри цени.


София – Лондон (Станстед) – София

Цени от 35 евро

Примерни дати: 22 – 26 април

Какво да посетим в Лондон?

„Малката Венеция“

Кой е казал, че трябва да отидете до Венеция, за да й се насладите? В света има няколко места, които предлагат атмосферата от приказната Венеция. Едно от тях се крие в Лондон! Да, чухте добре, в Лондон! Зелен рай с подчертано изискан стил – това са каналите и малките къщички. „Малката Венеция” е малък рай във вътрешността на мегаполиса. През 18 век Англия е набраздена от канали – водни магистрали, по които се транспортират търговските стоки. Дори сред построяването на железниците, каналите продължават да се използват активно. Повече за това невероятно красиво място можете да видите, като ликнете ТУК.

Лифтът „EMIRATES AIR LINE“

Ако сте в Лондон, то задължително трябва да посетите Емирейтс  Лифт. Истинско  предизвикателство за тези, които искат да се насладят на красотите на Лондон от различен ъгъл. Emirates Air Line пресича река Темза между Гринуич и Кралските докове.

Кабините минават на всеки 30 секунди, а „полетът“ с тях е около 10 минути в посока. По време на разходката можете да се насладите на прекрасни гледки от птичи поглед към цял Лондон, дори в дъждовното време. Всичко за това въздушно преживяване, работно време и цени на билети, можете да видите, като кликнете ТУК.

Гигантските водни лилии в Кю Гардънс

Водните лилии могат да издържат тежест до 45 килограма!

„Къщата с водните лилии“ отваря врати през 1852 година. По това време сградата е най-широката едноетажна оранжерия в света. В нея се пази гигантската водна лилия (Victoria amazonica). Това растение вирее в басейна на река Амазонка, а листата и достигат гигантските размери от метра в диаметър и могат да издържат натоварване от 30-40 кг. Тази водна лилия образува мощни коренища, чрез които прекарва неблагоприятните периоди и се размножава. Листата ѝ са плаващи върху водната повърхност или потопени, разположени на дълги дръжки, достигащи до 7-8 метра. Как да стигнете до Кю Гардънс, какво е работното време и входните такси, можете да видите, като кликнете ТУК.


София – Брюксел (Шарлероа) – София

Цени от 22 евро

Примерни дати: 21 – 25 април, 22 – 25 април, 28 април – 2 май

Предложения какво да посетим в Брюксел?

Атомиумът – „Аифеловата кула на Брюксел“

Атомиумът в Брюксел представлява 165 милиарда пъти увеличение на кристалната решетка на желязото заедно с валентните връзки между атомите. Конструкцията представлява 9 метални топки, свързани помежду си с тръби. Най-високата точка е 102 метра. Сроителството онело 36 месеца.

От най-горната се разкрива великолепна гледка към града. Всяка сфера е с диаметър 18 метра. До всички се стига с ескалатор или по стълби. Вертикалният връх съдържа лифт, който скоростта му е 5 m/s. Атомиумът е построен през 1958 година за световното изложение Експо’58.

Подобно на Айфеловата кула, Атомиумът трябвало да бъде разрушен няколко месеца след края на изложението. Това не се случило, а той се превърнал в символ не само на световния панаир, но и на модерната архитектура и Брюксел.

Първата идея била на това място да бъде издигната Айфеловата кула, но обърната с главата надолу. Проектантът Андре Уотъркейн поискал да се построи символ на епохата, а именно – част от кристална решетка на железния кристал. Атмосферата във вътрешността на Атомиума наподобява космически кораб. Изложбени зали, ресторант, кафене са част от помещенията в него.

Атомиум е една от най-посещаваните атракции в Брюксел. До него се стига лесно с метрото – линия 6, като трябва да слезете на станция Heysel. Работно време и какви са цените на билети можете да видите на официалния им сайт, като кликнете ТУК.

Паркът „Мини Европа“

Паркът се намира на метри от Атомиума и предлага над 300 умалени макети на най-известните забележителности в Европа. Най-интересното е, че голяма част от тях се движат, можете да видите как се движат влаковете под Ламанша, да чуете звъна на Биг Бен, как плава круизен кораб, как излита самолет или как разрушават Берлинската стена.

Нашата страна също е представена подобаващо с макет на Рилския манастир, който впечатлява с размерите си.

„Мини Европа“ определено заслужава внимание и трябва да бъде разгледана. А за децата тази атракция е изключително впечатляваща! Работното време и цените на билетите можете да видите на официалния сайт на парка, като кликнете ТУК.


София – Милано (Бергамо) – София

Цени от 23 евро

Примерни дати: 18 – 22 май, 22 – 25 май, 25 – 29 май

Предложения какво да посетим в Милано?

Дуомото

Катедралата е символ на Милано. Шедьовър на късния готически стил. От покрива на Дуомото се разкрива великолепна гледка към града. За да стигнем до терасата обаче се плаща такса от 9 до 13 евро в зависимост дали ще използваме стълбите или асансьора.

Тайната вечеря

В никакъв слчуай не пропускайте да посетите мястото, където се съхранява една от най-известните творби в целия свят „Тайната вечеря” на Леонардо да Винчи. Задължително трябва да си запазите билет онлайн предварително и то поне няколко седмици преди пристигането ви! В противен случай може и да се разминете с нейното виждане. При мен това се случи при второто ми посещение на Милано. Не рискувайте, защото на място билети е почти невъзможно да немерите или трябва да имате невероятния късмет някой преди вас с резервация да се откаже и да влезете на негово място. Билети може да резервирате ТУК.


София – Мадрид – София

Цени от 40 евро

Примерни дати: 7 – 14 май, 17 – 24 май, 28 – 31 май

Предложения какво да посетим в Мадрид?

Мадрид Рио парк

Мадрид Рио е обширно място за отдих и култура, успоредно на река Мансанарес.

Исторически паметници и съоръжения за отдих и култура покрай коритото на реката. Изключително красив парк с впечатляваща архитектура!


*Предложените цени са валидни към момента на публикуване. 15 април 2021 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language
Любопитни факти за живота в космоса