fbpx

Авиокомпания SWISS възстанови полетите от Цюрих до София

авиокомпания Swiss International Air Lines (SWISS) отново лети от София до Цюрих.

Воден салют

От 28 март 2022 година швейцарската авиокомпания SWISS ( Swiss International Air Lines ) възобнови полетите от София до Цюрих. Първият редовен полет след 2017 година беше посрещнат на летище София с воден салют.

Повече полети до Швейцария

SWISS изпълняваше редовни полети до София до лятото на 2017 година, но ги спря заради слаб интерес и силна конкуренция от Wizz Air и Bulgaria Air. До момента до Цюрих летеше единствено Bulgaria Air, а Wizz Air изпълнява полети до Женева и Базел. Сега конкуренцията е по-голяма, а полетите до Швейцария се увеличават.

SWISS

Националната авиокомпания на Швейцария Суис Еър (Swiss Air) има бази на летищата в Женева, Цюрих и Базел и обслужва 76 дестинации по целия свят. Авиопревозвачът е член на алиансите Star Alliance и Lufthansa Group. Флотът на авиокомпанията се състои от 77 самолета от ново поколение.

График на полетите

Полетите до Цюрих са планирани два пъти седмично в дните понеделник и събота.  

Самолетни билети може да си купите директно през сайта на SWISS тук.

Последно поколение екологичен самолет ще обслужва линията София – Цюрих на SWISS

Те ще се изпълняват с Airbus A220-300, който отговаря на най-новите стандарти по отношение на рентабилност и екологичност. Той е по-безшумен и разходът на гориво е с  до 1/4 по-малък в сравнение с други подобни самолети.

Повече възможности за пътниците обещават от авиокомпанията SWISS

„Радваме се, че през лятото осигуряваме възможност за пътуване между София и Цюрих. Разширяването на дейността на SWISS до българската столица допълва местното портфолио на Lufthansa Group и демонстрира ангажимента ни към пазара“, каза Петер Пулем, ръководител отдел „Продажби“ за Централна и Източна Европа, Русия, ОНД и Израел в Lufthansa Group. Освен връзка с Цюрих като дестинация за отдих или бизнес, SWISS предлага и трансферни услуги през своя хъб до Лондон, Тел Авив, Бостън и Ню Йорк“, допълни Пулем.

Петер Пулем, ръководител отдел „Продажби“ за Централна и Източна Европа, Русия, ОНД и Израел в Lufthansa Group.
Петер Пулем, ръководител отдел „Продажби“ за Централна и Източна Европа, Русия, ОНД и Израел в Lufthansa Group.

„Щастливи сме, че авиокомпания SWISS възобнови редовните си полети до Цюрих след тежкия период за целия авиационен сектор, който продължава да влияе на пътуванията в световен мащаб. Екипът на „СОФ Кънект“ работи активно с авиокомпаниите и Министертвото на туризма, за да обогатява постоянно разнообразието от дестинации и да превърне България в желан избор през всички сезони. Съвместните ни отношения с швейцарските авиолинии са част от нашата дългосрочна програма за подобряване на въздушната свързаност от София и възобновяване или откриване на нови маршрути“, каза Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на летището.

Хесус Кабайеро изпълнителен директор на летище София
Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на летище София

Негово превъзходителство Раймунд Фурер приветства възобновяването на полетите, което ще позволи на пътуващите да опознаят България и Швейцария и да се запознаят с местните културни и исторически традиции.

Н.П. Раймунд Фурер - посланик на Швейцария в България
Н.П. Раймунд Фурер – посланик на Швейцария в България

Още възможности за евтини полети можете да намерите в секцията „НАМЕРИ ЕВТИНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ“ на сайта ми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language