fbpx

Куба – машина на времето на Карибите (Видео)

Куба

Куба е машина на времето на Карибите! Страната, където комунизмът се развива в тропическа обстановка. Куба, която се намира на едва 145 километра от Флорида, но в същото време на светлинни години от разбиранията на американците. Десетилетията на враждебност и ембарго между Куба и Съединените щати не пречат най-големият карибски остров да привлича стотици хиляди туристи всяка година. Колоритната, непреходна и романтична Куба ме завладя още с първата глътка тропически въздух. Земя на революция, химерен остров, където машина на времето ме телепортира в атмосферата на 50-те години на миналия век. Непреходна красота от епохата на Елвис Пресли и буря от емоции. Очите ми все още трескаво прехвърлят всяка гледка към хардиска на мозъка. А цветната палитра от емоции ще ме държи в плен дълго време.

ВИДЕО за Куба, I част

Машина на времето

Куба съществува в свое собствено време и пространство. Тук времето тече с други обороти. Колоритна, завладяваща, очарователна и никога скучна. Страната в никакъв случай няма да ви разочарова. Темпераментна, гостоприемна, романтична. Каквито и епитети да използвам няма да са достатъчно, за да опишат напълно приказната карибска държава. „Островът на свободата“ ще ви плени от пръв поглед и няма да е скромно, ако ви кажа, че отидете ли веднъж ще искате да се връщате отново и отново. Най-голямото преимущество на сюрреалистичната Куба е усещането за изгубеното време, в което се връщаш 50 години назад.

ВИДЕО за Карибската държава, II част:

Масивни крайслери, отрупани с хром кадилаци, шевролети, понтиаци, доджове, плимути, фордове и още и още… Капсули на времето, които все още гордо се носят по улиците и пътищата на Куба, като ни пренасят назад в историята на сюрреалистичната страна. Островът на кралските палми  – националното дърво на Куба и полетата със захарна тръстика. Екзотичната, тропическа красота на карибската държава е поразителна. Ослепително бели плажове, води във всички оттенъци на синьото. Полета с тютюн, от чиито ароматни листа изкусни майстори правят най-известните пури в света. Тук се произвежда и световноизвестният ром, от който са вдъхновени десетки коктейли, любими на милиони по целия свят.

ВИДЕО за Острова на свободата, III част:

Островът е пълен с приключения. Кубинците са спонтанни и извличат удоволствието от живота, независимо в колко трудно положение могат да се намират. На лицата им ще видите винаги усмивки, те са дружелюбни, любопитни и готови на всичко, за да ви угодят и да ви накарат да усетите гостоприемството им. Непосредствени, изключително възпитани и спретнати.

Хавана Куба

Още красиви места от Куба можете да видите във видеата:

Видео за курорта Варадеро и остров Кайо Бланко

Видео за колониалното чудо Тринидад

Видео за вариете Тропикана

Видео за Старата Хавана

Ревю за хотел Iberostar Heritage Grand Trinidad в Тринидад

Куба

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language