fbpx

Намиб най-старата пустиня в света и АТВ разходка (Видео)

Намиб - най-старата пустиня на Земята

Намиб най-старата пустиня в света и приключение с АТВ през дюните ѝ – неповторим опит, който обединява екстремна забава, приключенски дух и неподражаемата красота. Заслепителните червени дюни на най-старата пустиня в света, които се издигат към небето, можем да разгледаме бързо и много удобно с АТВ. Не е нужен, какъвто и да е било предишен опит или специални умения. Преди тръгване се минава кратък инструктаж за безопасност.

Живко Константинов АТВ пустиня Намиб в Намибия, Африка

Всеки получава предпазна каска и напътствия за газ и спирачка. В нашата група имаше хора, които никога не бяха докосвали АТВ, но това не ги спря да се впуснат в предизвикателството. Всичко е автоматично, така че няма абсолютно нищо страшно, освен адреналина от непознатия път, който се вие през огромните дюни. Безкрайните пустинни простори на Намиб са навсякъде около нас. Покоряваме дюна след дюна, гоним се с вятъра. Вълнуваща авантюра и несравнима динамика. Всичко е в ръцете ти, ти си господар на скоростта. Свобода, адреналин и безкрайна природна красота! Неповторимо преживяване, елате с мен!

ВИДЕО разходка с АТВ по дюните на пустинята Намиб, Намибия

Можете да се абонирате за канала ми в YouTube, както и да натиснете камбанката, за да получавате известия за всяко ново видео, което качавам 🙂

Aтракция, която в никакъв случай не трябва да пропускате, докато сте в района на Свакопмунд! Карането на АТВ-та по огромните пясъчни дюни на Намиб – най-старата пустиня на планетата ни по залез слънце, е вълшебно! Това е най-лесният начин да усетим величието на природата, докато се подчиним на адреналина от скоростта. Комбинация от забавление, приключение и панорамни красоти, които очите ще помнят дълго.

най-старата пустиня на Земята Намиб в Намибия

Намиб най-старата пустиня в света

Пустинята в Намибия – Намиб, известна със своите величествени дюни, уникални природни образувания и богата фауна, е една от най-забележителните и известни пустини на Земята. Намиб е сред най-старите пустини на планетата, като се счита, че се е оформила преди около 55 милиона години. В нея се експлоатират находища на диаманти, уранови руди, волфрам, сол. Намиб се простира на над 2 хиляди километра  и заема областта между Атлантическия океан и вътрешната част на Намибия.

Намиб

Емблематични за пустинята Намиб: най-старата пустиня в света са високите червени дюни, които се считат за едни от най-високите в света. Намибия също е дом на сурови геоложки образования като Fish River Canyon – вторият по големина каньон на света. Въпреки суровите условия, пустинята в Намибия има богат пустинен живот. Откриват се множество видове растения, насекоми и животни, адаптирани към екстремните условия. АТВ разходките, сандбордингът по дюните, фото сафаритата и полетите с малки самолети са само някои от приключенските възможности, които предлага пустинята.

Първите няколко стотин метра са като танц върху ритъма на пясъка на Намиб най-старата пустиня в света! Малко по малко с АТВ-тата се изкачваме по дюните. Пулсът се ускорява. Спускаме се, отново се изкачваме, правим остри завои и препускаме по огромните им пясъчни вълнообразни снаги. Безкрайните пустинни простори са навсякъде около нас. Покоряваме дюна след дюна, гоним се с вятъра. Вълнуваща авантюра и  несравнима динамика. Всичко е в ръцете ти, ти си господар на скоростта. Свобода, адреналин и безкрайна природна красота!

най-старата пустиня на Земята

До Намибия с Травъл агенция NIKONA

Пътувам до Намибия и Намиб най-старата пустиня в света с Травъл агенция NIKONA, които са страхотни професионалисти и направиха пътешествието ми незабравимо! Можете да видите екскурзиите, които организират на сайта им, като кликнете върху НИКОНА!

Още видеа за Намибия можете да видите тук:

Най-големият метеорит на Земята – Хоба – видео

Полет над пустинята Намиб – видео

Мъртвата долина Дедвлей – видео

Дюна 45 – видео

Сподели:
Намиб най-старата пустиня в света. Разходка с АТВ през огромните дюни, които се врязват в Атлантическия океан. Адреналин и висока скорост

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language