fbpx

Еверест полет до най-високия връх на Земята (Видео)

връх Еверест

Еверест полет до най-високия връх на Земята е лесен, бърз и достъпен начин да видиш на живо Еверест. Това е Everest experience или така нареченият полет над Хималаите и само на 20-30 километра от самия връх Еверест. Планинският полет не само позволява да се насладим на фантастични гледки, но също така помага да видим отвисоко уникалната географията на Непал. Буда еър осигурява панорамните планински полети всеки ден, рано сутрин, когато гледките към Хималаите са най-добри!

полет до Еверест

Еверест – първенецът по височина на Земята

8848.86 метра. Толкова е височината на покрива на света. Най-високата точка на Земята. Върхът-първенец Еверест. Най-високата планина на планетата пронизва въздуха и се извисява над облаците. След минути ще ви покажа най-лесният начин да видите с очите си първенеца по височина на планетата. Буквално на една ръка разстояние от прозореца на самолета. Преживяване, което ще ви остави без дъх! Ще станете свидетели на фантастични хималайски върхове, езера и ледници с гарантирано място до прозореца!

ВИДЕО за полета до Еверест, част I:

Можете да се абонирате за канала ми в YouTube, както и да натиснете камбанката, за да получавате известия за всяко ново видео, което качавам 🙂

Полет до Еверест с Buddha Air

Панорамният полет над Хималаите и първенеца на Земята – Еверест продължава около един час в двете посоки. През това време можете да наблюдавате най-високите върхове на Земята – всички осемхилядници в Хималаите и това преживяване не е за изпускане, ако сте в Катманду!

полет до най-високия връх на Земята

Единственият минус на полета до Еверест е, че авиокомпанията не гарантира, че ще можете да видите Еверест на сто процента. Времето често се променя в рамките на минути и няма гаранция, че най-високият връх на Земята няма да бъде обвит в непрогледни облаци. Разбира се, всичко е на късмет, но времето решава дали ще ни се разкрие една от най-красивите гледки на планетата – тази към Еверест. Всичко за полета гледайте във видеото!

ВИДЕО за полета до Еверест, част II:

Можете да се абонирате за канала ми в YouTube, както и да натиснете камбанката, за да получавате известия за всяко ново видео, което качавам 🙂

Еверест – панорамен полет над Хималаите

Панорамният полет над Хималаите и първенеца на Земята – Еверест продължава около един час в двете посоки. През това време можете да наблюдавате най-високите върхове на Земята – всички осемхилядници в Хималаите и това преживяване не е за изпускане, ако сте в Катманду. Полетът до Хималаите е в 6 сутринта от летището в Катманду. Продължава около 1 час в двете посоки. Цената му зависи от сезона. Но обикновено е около 400-500 лева. Туристическа агенция Nikona Travel организира всичко (купуването на билетите и трансферите от хотела ни до летището и обратно – лесно, бързо и приятно). По време на полета могат да се видят 20 от най-високите върхове на Хималаите, като се започне от връх Langtang Lirung, който е най-близкият връх до Катманду, след това самолетът се придвижва към връх Еверест на изток и накрая се лети до връх Chamlang. Оттам самолетът прави завой и пътниците получават втори поглед към гледката, докато се връщат обратно към Катманду. На летището в Катманду се минава през проверка на багажа, а единственото необходимо за полета е малка чанта или раница, в която да си носите вещите и фотоапарата, разбира се.

ВИДЕО Еверест полет, част III:

Можете да се абонирате за канала ми в YouTube, както и да натиснете камбанката, за да получавате известия за всяко ново видео, което качавам 🙂

Стюардесите минават през редовете, за да покажат лично на пътника къде се намира самолетът и какво се вижда точно в този момент през илюминатора. Това гарантира, че няма да се объркаме и ще знаем кой от всички върхове, наредени на огърлицата на величествените Хималаи, гледаме.

полет Непал

Най-доброто време да зърнете искрящите върхове са зимните месеци от септември до април. Това е времето, когато белият сняг искри ярко върху планините, с езера и ледници, еднакво сияещи от чиста вода, стичаща се от Хималаите. Нищо не може да се сравни с чистата красота или страхопочитание, което Хималаите могат да предложат. 

полет до Хималаите

Еверест на една ръка разстояние

Всички са вперили поглед отвъд прозореца и снимат с телефони, фотоапарати или просто се наслаждават на уникалната гледка. След броени минути настъпва кулминацията на полета – пред нас се появява мечтата на всеки алпинист – Еверест!

Толкова близо един срещу друг. Ти и той. Човекът срещу природата. Почти можете да го докоснете с пръст. На едва 20-30 километра от илюминатора на самолета! Еверест едва на една ръка разстояние от прозореца на самолета. Чувството е неописуемо и пожелавам на всеки един от вас да го изживее лично на борда на самолета!

Пълна тишина. Всички за се залепили и не откъсват очи от него. Самолетът лети толкова бързо, че буквално имаш 2-3 минути, за да му се отдадеш и насладиш максимално. Очите не сварват да огледат всичко около него. Той е там и ти се разкрива напълно. Времето в спокойно, слънчево, а пълен късмет е, че наоколо няма нито един облак, който да го закрие. Добро утро от покрива на света – Еверест! Ей там, високо над облаците, гордо се извисява и приветства приключенците, които искат да усетят магията. Върхове, като напудрени локуми… Фантастично посрещане на изгрева! Полетът е към своя край. Тези 60 минути се изтърколиха за един миг. Всичко сякаш е кратък сутрешен сън малко преди събуждане. Всеки, който е бил на борда на този полет над Хималаите и до Еверест, получава сертификат, че е бил на борда на самолета и е видял Еверест с очите си!

сертификат полет до Еверест

На сертификата, който ни подариха от авиокомпанията, пише: „Не изкачих Еверест, но го докоснах със сърцето си!“ Всички за щастливи за огромния късмет с хубавото време и съвсем ясния образ на Еверест. Ако сте в Непал и нямате възможност да изкачите Еверест, то не пропускайте да го видите от самолет. Обещавам ви, че няма да съжалявате нито за миг!

Хималаите от птичи поглед
ОЩЕ ВИДЕА ЗА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ В КАТМАНДУ, НЕПАЛ, МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК:

Видео „Живата богиня Кумари“

Видео „Сваямбунат“

Видео Площад Дурбар

Видео Боднат ступа и училищата за Мандала

Видео Бактапур

ПЪТУВАМ ДО НЕПАЛ С ТРАВЪЛ АГЕНЦИЯ NIKONA, КОИТО СА СТРАХОТНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ И НАПРАВИХА ПЪТЕШЕСТВИЕТО МИ НЕЗАБРАВИМО! МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ЕКСКУРЗИИТЕ, КОИТО ОРГАНИЗИРАТ НА САЙТА ИМ, КАТО КЛИКНЕТЕ ВЪРХУ НИКОНА!

Хималаите полет
Сподели:
Еверест - полет до най-високия връх на Земята. Бърз и достъпен начин да видиш Еверест - Everest experience полет над Хималаите на Buddha air

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🌍 Language